Vara bļoda ievārījumu varīšanai 9l
Cena:  89 EUR
Pieejamība:   Ir noliktavā

PIRKT



99 EUR  89 EUR

  • Diametrs 36 cm
  • Pamata diametrs 26 cm
  • Augstums 13 cm
  • Tilpums 9 lit.


Ražots Portugālē. 9l bļodā ietilpst aptuveni 4 kg ogu un 4 kg cukura.


Lai pagatavotu ievārījumu ar īstu bērnības garšu, jums ir nepieciešamas divas lietas: vecmāmiņas recepts un vara ievārījumu bļoda. Jo parastajā katlā no nerūsējošā tērauda, jūs riskējat iegūt sadedzinātu un cukurotu produktu. Bet varam ir lieliska siltuma vadītspēja, un tās ir lieliski piemērots lēnai pagatavošanai uz mazas uguns.


Kāpēc ievārījuma varīšanai iesaka izmantot vara bļodu?

Ir uzreiz divas rekomendācijas: pirmkārt, nepieciešama tieši bļoda, nevis katls. Jo bļodai ir platāks pamats, kas ļauj ievietot sīrupā ogus un augļus brīvi, salīdzinoši plānā slānī. Lai saglabātu formu, sastavdaļām nepieciešama rūpīga attieksme.

Otrkārt, varam ir austa siltuma vadītspēja. Salīdzinājumam: vara siltumvadītspēja - 384, alumīnijam - 209, tēraudam - tikai 47. Tas nozīmē, ka ievārījums vara bļodā uzsilst vienmērīgi, un, pats galvenais, nepedeg!


Varš ir labākais no metāliem, kas uzņem un izdala siltumu. Pat vismazākās temperatūras izmaiņas tūlīt tiek pārnestas uz gatavojamo ēdienu. Tādēļ vara trauki ir ideāli, ja tiek gatavots ēdiens, kurā tiek izmantotas pret temperatūras maiņām jūtīgas sastāvdaļas. Vara trauki ļauj ēdienu pagatavot precīzi, ievērojot visas nianses, tādēļ to ļoti bieži izmanto profesionāli pavāri.

Kopšana
Vara trauku kopšanai var nopirkt tam speciāli paredzētus līdzekļus, bet mājas apstākļos šo varu var tīrīt sajaucot etiķi vai citrona sulu ar sāli.





atpakaļ

Skatities ari



tel. +371 29450947 | email: edimar@inbox.lv
Dāvinat nažus - slikta zīme?
Sīkāk...


Nažu asināšanas pakalpojums
Sīkāk...


BEZMAKSAS PIEGĀDE
Sīkāk...


Ūdens ārstnieciskās īpašības, kas tiek glabātas varā
Sīkāk...


Samurajs jūsu virtuvē
Sīkāk...


10 iemesli, kāpēc ēdienu gatavošanai labāk izvēlēties tieši vara traukus no CuArtigiana
Sīkāk...


Vara trauki: lietošanas instrukcija
Sīkāk...


Japāņu nažu lietošanas ieteikumi
Sīkāk...


Jaunumu arhīvs