Samurajs jūsu virtuvē

Ko Jums nozīmē ēst gatavošana?

Daudziem tā ir ikdienišķa un garlaicīga rutīna, bet dažiem tas ir maģisks rituāls, ar iespēju radīt kaut ko jaunu, neticami garšīgu un skaistu.

Viens no galvenajiem noslēpumiem, kā iespējams izbaudīt ēdiena gatavošanu - ir labi virtuves naži. Labs virtuves nazis ļoti lielā mērā nosaka, vai ēdiens izdosies - ar to ir prieks strādāt, darbs sokas raiti un maltītes gatavotāja labais noskaņojums "pielīp" arī ēdājiem.

Vai atceraties, kā ir griezt produktus ar neasu nazi? Tomāti pārveršas par biezeni, visa sula iztek, gaļas gabali sanāk dažāda platuma ar rievotām malām utt. Kā te var runāt par baudu? Lai varētu izvēlēties sev piemerotāko nazi, nepieciešamas papildus zināšanas.


Tojiro nažu piekšrocības:

  • Japāna ir slavena ar savām samuraju zobenu senajām tradīcījām, kuras mūsdienās sanāca "pārnest" virtuves nažu ražošanā. Augstākās kvalitātes tēraudi un ass asināšanas leņķis padara japāņu nažus Tojiro īpaši asus;
  • Ērts rokturis, kurš viegli ieguļas plaukstā;
  • Katrs nazis Tojiro uzasināts ar rokām uz japāņu ūdens akmeņiem;
  • Naži teicami ilgi paliek asi. Asmeņi gatavoti no augstas kvalitātes tērauda, kur asmeņa kodols ir no cieta metāla (VGold10), bet no abām pusēm apņem mīkstāka metāla sakausējumi, kam var būt līdz 63 slāņiem. Kā rezultātā saņemam gan elastīgu, gan izturīgu asmeni, griežot bez asināšanas ilgāk nekā ar citiem nažiem;
  • Liela nažu izvēle. Veikalā "Virtuves Lietas" ir vairāk nekā 100 nažu un aksesuāru modeļi no Japānas. Universāli un speciāli naži - ar koka, mikartas, nerūsējošā metāla vai plastikas rokturi. Dažāda garuma un formas asmeņi - vienslāņu un daudzslāņu (damaskas) asmeņi. Jebkurā gadījumā Jūs varēsiet izvēlēties sev mīļāko un piemērotāko nazi;
  • Elastīga cenu politika;
  • Veikala "Virtuves Lietas" darbinieki ar prieku palīdzēs Jums izvēlēties sev piemērotāko instrumentu, novērtējot Jūsu prasības.

Tojiro nažus ražo viena no lielākajām nažu rūpnīcām Japānā un tie iemantojuši daudzu augstas klases pavāru atzinību visā pasaulē, arī Latvijā. Par to liecina arī fakts, ka Tojiro brenda naži iekļauti "Top 10 labākie naži pasaulē" pēc Lielbritānijas vēstneša "Independent" vērtējuma.


Nažu asināšana

Nevajag ticēt, ja par kādu nazi reklāmā apgalvo, ka tas nekad neesot jāasina. Agri vai vēlu notrulinās arī visasākie. Nažu asināšanai pieprasīti ir japāņu ūdens akmeņi. Ar rupjāko akmeni veido sākuma leņķi vai noņem robus, tālāk darbu turpina ar vidēji rupju akmeni un pabeidz, nopulējot ar smalku akmeni, tad nazis patiešām iznāk ass kā žilete. Tiem, kuriem asināšana uz ūdens akmeņiem liekas sarežģīta, ir universālas asināšanas ierīces.


Griežamie dēlīši no ādamkoka ( Paulownia)

Ja gribat, lai Jūsu nazis kalpotu pēc iespējas ilgāk, tad labāk griezt uz mīkstas virsmas. Viens no labākajiem variantiem ir griežamie dēlīši no Japānā augošā Ādama koka (Paulownia), kam ir ļoti mīksta un viegla koksne, tā sargā naža asmeni no ātras notrulināšanās, ātri izžūst un aizaudzē mikroplaisas. Šis koks ir kaut kas līdzīgs kaučugam pēc faktūras un ir neticami viegls, kas, protams, nevar nepatikt mūsu sievietēm.

explorer


tel. +371 29450947 | email: edimar@inbox.lv
Kā izvelēties virtuves nazi?
Sīkāk...


Vara trauki: lietošanas instrukcija
Sīkāk...


Japāņu nažu lietošanas ieteikumi
Sīkāk...


Nažu asināšanas pakalpojums
Sīkāk...


BEZMAKSAS PIEGĀDE
Sīkāk...


Ūdens ārstnieciskās īpašības, kas tiek glabātas varā
Sīkāk...


Samurajs jūsu virtuvē
Sīkāk...


10 iemesli, kāpēc ēdienu gatavošanai labāk izvēlēties tieši vara traukus no CuArtigiana
Sīkāk...


Jaunumu arhīvs